Glutenfrittlångpannebrödmed oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Toppa med valfria frön. Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Pumpafrön. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt
Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Blanda nötterna väl med ägg och frön i en bunke. Efter receptet följer lite fler bilder från senaste veckan och från fredagens tur med bussen upp till bergsbyn Tepe, där vi njöt av en härlig lunch i vårsolen
Det är gott precis som det är, men kan också avnjutas med smör och en skiva ost. Vi inledde lördagsmiddagen med en klick skagenröra på små bitar knäcke
Rulla små runda bullar och lägg bredvid varandra på en långpanna med bakplåtspapper. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen
Du kan variera med olika smaker, frön och nötter/mjöl. Ibland är det kul att överraska med rykande färskt bröd till frukost, scones är okomplicerat och tar inte lång tid
Strö över lite boveteflingor och glutenfritt mjöl. Skär med mjölad kniv i rutor. Lägg jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.