Glutenfria Lussebullar (Naturligt glutenfria). Glutenfria tekakor. Glutenfria Citronscones. 9-10 dl glutenfri mjölmix. (vill du baka hönökakor med vanligt mjöl utesluter du fiberhusk och byter ut glutenfri mjölmix och rismjöl till 4 dl rågsikt och 9-11 dl vetemjöl). Glutenfria kladdkakemuffins med Bounty 50 g jäst. 9-10 dl glutenfri mjölmix. (vill du baka hönökakor med vanligt mjöl utesluter du fiberhusk och byter ut glutenfri mjölmix och rismjöl till 4 dl rågsikt och 9-11 dl vetemjöl)
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Det är inte säkert att det blir lika bra med någon annan mjölmix. Idas kompis är glutenintolerant och hennes mamma är kanonduktig på att baka glutenfritt
Denna gång gjorde jag kakorna något mindre men tjockare och det blev riktigt bra det med. De glutenfria hönökakorna ( originalreceptet kommer härifrån) som jag har tipsat om flera gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.