Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat medglutenfri mjölmix. Saftiga och fina saffranslängder med en oemotståndlig fyllning av mandelmassa och vit choklad
) och tanken var att vispa ihop några glutenfria, söta och luftiga semmelbröd. Det som det är, är alltså proteinpannkakor med smak av semla serverat med vaniljglass medmandelmassa i
Den här godsaken har jag bakat idag och är väldigt nöjd med resultatet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills det är en jämn smet på låg hastighet, tillsätt mandelmassan och citronskal
Ursprungligen gjorde jag den här pajen med vetemjöl - eftersom jag på den tiden tålde gluten - och du som tål vanligt mjöl kan naturligtvis byta tillbaka och ersätta bovetemjöl/mandelmjöl med vanligt vetemjöl, men jag tycker min glutenfria variant är väl så god
Riv mandelmassan och blanda ner florsockret. – 100 g mandelmassa. 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Mal nötkärnorna. 3. Tillsätt äggvitan lite i taget, och rör smeten slät mellan varje tillsats
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.