Pajen smakar ljuvligt en aning ljummen med en kula halvsmält vaniljglass eller en gräddklick. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Smält chokladen tillsammans med oljan försiktigt (exempelvis i mikron). Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladenoch mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Lagom kladdigt seg browniemed vita chokladbitar i, över detta en varm chokladsås. (Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Veganska browniesmed lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Om man vill utesluta lakritspulver går det bra, men lakrits ochchoklad är väldigt gott tillsammans
Den här kakan hör till den självständiga sorten som trivs väldigt bra på egen hand, men den tackar inte heller nej till sällskap i form av en klick grädde eller vaniljglass
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Tryck fast smeten i botten av en bakform och sätt i frysen medan du förbereder dina brownies. Denna grymma brownie kommer garanterat att komma högst upp på er lista med sötsaker, det vågar vi nästan lova
Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass Rabarber- och jordgubbspaj. Jag skulle göra två mindre pajer, en till mig själv och en till min pappa, och då han är glutenintolerant bytte jag ut vetemjölet till glutenfritt mjöl i degen till den ena pajen
Här kommer nyttigt recept till glutenfri mjuk kaka med banan, mörk chokladoch vallmo. Denna mjukkaka är nästan naturligt sött , tack vare banan och också glutenfri då använde jag havremjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.