Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
) Den här gången blev det en äppelkakamed mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Ät gärna äppelkakan lite ljummen med vispad grädde, vaniljsås eller halvsmält glass. Rör till en jämn smet och häll i en smord bakform, gärna med löstagbar kant
Gillar du inte kardemumma kan du ta kanel eller strunta i det helt. Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakanmed vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkakamed kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Äppelkakamedkanel och kardemumma. Söta gjorde jag med kokossocker. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts medkanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.