Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är bådeglutenfrioch mjölkfri
Spenat- och ramslökspesto. En del av min ramslök använde jag alltså till att göra ett jättegott örtsmör som smakar fantastiskt tillbåde kött, fisk och vegetariskt
Kakan är både gluten- och mjölkfri. Nja, nu har jag väl inte tänkt mig att hamna i en kaka precis - även om likheterna är påfallande - men det måste ju finnas andra sätt att komma till användning för oss mänskliga banan-look-alikes
Stjärnanis- och vaniljcrunch. Jag önskar att jag hade gjort denna dessert lite tidigare då den passar perfekt under november och hösten, men inte lika bra på vintern
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Det är ganska svårt att hitta bra glutenfritt mjukt tunnbröd. Degen är smidig och lättarbetad, men det var ganska puligt att få över brödkakan till degspateln, som medföljde min baksten
Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål och middag. Har i veckan ätit den både som middag och då med vispad grädde och hallon
Här hittar du en LCHF-variant på äppelkaka, här hittar du en äppelkaka med kokta vita bönor i smeten, här hittar du en riktigt nyttig och rustik äppelkakevariant, och slutligen en riktig festkaka med äpplen, mango och mandelmassa
De andra icke glutenfria originalrecept som jag hade med i början - mest för att ni skulle kunna jämföra med de glutenfria alternativ som jag skapade - har jag tagit bort eftersom jag velat vara en ren glutenfriblogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.