Frasiga tunnpannkakor på bovete, både gluten- och laktosfritt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
En middag som är både gluten och laktosfri. Spännande och annorlunda och absolut god. Står på bordet hos oss när våra fina gluten och laktosintoleranta vänner delar vår middag
Vi var på semester i Israel och jag glömde ta med mig NO ÄGG so jag fick improvisera. lite vaniljsocker, mjölkfritt smör och lite kokos dryck/rismjölk 16 j
Tillsätt ägg och mjölk, blanda tills det är klumpfritt. Låt stå och dra i 10 min så fiberhusken gör sin verkan och smeten blir tjockare. Ta en klick kokosfett i pannan och häll i ca 1 dl smet och gör en fin stor cirkel av pannkakan
Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt. Rör samman smör, socker och kardemumma och häll blandningen i degsmeten
Vänd pannkakorna när de börjat bubbla på ovansidan och grädda dem gyllenbruna. De senaste åren har verkligen matvaruhyllorna fullkomligt belamrats med laktos- och glutenfria produkter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.