För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>. Dumle som får smälta och blandas med vispgrädde blir en helt galet god glassås att servera ljummen till tex
Vi tog oss en liten skogspromenad och lyckades hitta lite lingon och några blåbär som fick bli del av en supersnabb efterrätt - vaniljglass med varm bärsås
Blåbärssås passade perfekt till älgstek, rödbetor och kantareller Ingredienser. 2-3 msk kalvfond (hemkokt - förmodligen lite mindre om du använder köpt fond). 2-3 msk kalvfond (hemkokt - förmodligen lite mindre om du använder köpt fond)
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Visst låter det galet, blåbärssås till viltkött. Han berättade om alla möjliga goda grejer han brukade göra med köttet, däribland den här blåbärssåsen, som vi kände oss inspirerade att provlaga så fort som möjligt
FacebookSkriv utE-postGoogleGillaGilla Laddar. Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Temperaturen i luften skvallrar lite om att sommaren börjar gå mot sitt slut men för oss höstitalister innebär detta vackra färger, frisk luft och mustiga grytor i ett mysigt men levandeljus-upplyst mörker
Jag serverade med en blåbärssås. Blåbärssås. Jag gjorde pannacottan i ganska stora portioner (3 stycken) och det känns som en efterrätt som det räcker att man äter lite av, därför står det 4-6 portioner i receptet, lite beroende på hur stora glas/skålar man vill använda. 4-6 personer. Till 4-6 portioner pannacotta. Koka upp blåbär i en kastrull, rör ner florsockret och låt puttra ca 2-3 minuter. 4-6 portioner. 4-6 personer
Några kulor vaniljglass Blåbärssås. privat - Läs hela inlägget här 2 msk smör. 2 msk smör 5 dl blåbär 1/2 dl florsocker Smält smöret i en kastrull och rör ner blåbären och florsockret
Mal söt- och bittermandel genom en mandelkvarn eller fint i matberedaren. Blåbärssås. Rör försiktigt ner mandel- och mjölblandningen tillsammans med den pressade potatisen och det smälta smöret i smeten
Stekt ankbröst med blåbärssås, ca 5 persca 700 g ankbröst (2 st)Blåbärssåsen. Vi är hemma igen efter semester i Skåne och Bohuslän, och har börjat förbereda inför flytten i slutet av månaden
Blåbärssås. Ringla i lite flytande honung i blåbärsmixen och lägg sedan lite blåbärssås på tallriken. Idag kommer receptet på den goda förrätten som jag bjöd mina vänner på i fredags
Brunbränd, med både snäckor och REA-fynd i resväskan och väldigt nöjd tog Jag tåget hem igen ifr Gtbg C som var packat av resenärer, Syster Y med familj fortsatte sin dag på Liseberg
Dekorera kakan med färska bär och daimkulor och servera med härlig blåbärssås. Blåbärssås. Dekorera med färska hallon och daimkulor och servera med fräsch blåbärssås
Energigivande fruktgröt med blåbärssås och mandelmjölk. Blåbärssås. Servera gröten tillsammans med blåbärssåsen och mandelmjölken, toppa med lite kanel
Ripbröst med blåbärssåsoch örtglaserade rotsaker. Receptet för 6-8 personerIngredienser. Skall den tinas upp når man bästa resultat genom av att låta den tina upp i kylskåp under 2-3 dygn. 4-4½ kg vildfågelSmör till bryning1 tsk salt1 tsk pepparSnabb fondHals, ryggben och lårben av vildfågel hackat i bitarSmör till bryningen1 morot½ lök½ purjolökVatten2-3 dl blåbär1 tsk salt3-4 hela pepparkornSåsen4 dl kraft/ den snabba fonden2 dl portvin1 dl vispgrädde1 dl creme frech3 msk smör2 msk blåbär ( frysta)1 tsk grov senapRönnbärsgeleSalt och peppar
Receptet på blåbärssåsen har jag fått av min vän från studietiden på Gastronomiprogrammet, Andréas. Lågtemperaturstekt utskuren kotlettrad med blåbärssås, rödlöksmarmelad, syltade kantareller och potatisgratäng med västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.