Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Låt glasmästarsillen stå och dra i minst ett dygn svalt och mörkt. Rensa ev. hel inläggningssill. Klipp eller skär sillen över ryggbenet i lagom bitar eller skär filéer i bitar
Klassisk enkel god sillnläggning 2-3 burkar Abbas inläggningssillskölj fileerna under rinnande kallt vatten och låt fileerna rinna av på hushållspapper
1. Dag 1. Rensa och putsa sillen men låt ryggbenet sitta kvar. Skär sillen i ca 2 cm tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Det finns allt från klassiska sorter som Brantevikssill, löksill och Glasmästarsill till de lite mer ovanliga sorterna, Wasabisill, fetaostsill, baconsill och Sweet chilisill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.