Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Låt glasmästarsillen stå och dra i minst ett dygn svalt och mörkt. Rensa ev. hel inläggningssill. Klipp eller skär sillen över ryggbenet i lagom bitar eller skär filéer i bitar
1. Dag 1. Rensa och putsa sillen men låt ryggbenet sitta kvar. Skär sillen i ca 2 cm tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Det finns allt från klassiska sorter som Brantevikssill, löksill och Glasmästarsill till de lite mer ovanliga sorterna, Wasabisill, fetaostsill, baconsill och Sweet chilisill
Den heta drycken med sina spritiga ångor serverades i små bruna koppar tillsammans med mammas supertunna pepparkakor innan det var dags att begå jullunchens palett på glasmästarsill, grov hemlagad leverpastej, trinda små köttbullar, gravlax, skinka, rödkålssallad och krämig jansson
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.