När jag lagar såsen lagar jag alltid dubbel sats, tar lika lång tid och sedan kan man frysa den till nästa gång man är sugen på Pulledchicken eller pulled pork
1-2 paket eller burkar hackade tomater av god kvalitet. 2-3 schalottenlökar, skalade och hackade eller strimlade. 2-3 lagerblad. 1-2 paket eller. 2-3 schalottenlökar. 2-3 lagerblad
Recept från Jävligt gott men med vissa egna ändringar. Pulled pork har jag gjort flera gånger, men förra helgen blev det Pulledchicken för första gången
Gör så här. Sätt ugnen på 150°. Koka ihop tomater, ketchup, tomatpuré, vinäger och whisky ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt koka på låg värme ca 15 min
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Inte för att vi inte gillade den gamla modellen, tvärt om, men denna har något som vi saknat tidigare och när vi nu lagat till vår premiärrätt så insåg vi att vi haft rätt hela tiden - ett glaslock är så mycket bättre att ha
Ikväll tänkte jag att ni skulle få ett gott och lättlagat recept som ni kan ta er an i veckan. Ni har säkert följt ”hypen” med pulled pork osv, idag byter vi fläsk mot kyckling och serverar pulledchicken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.