Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills att burken är fylld
Dela tomaterna och blanda dem i en skål med vitlök, olivolja, salt och peppar. Att göra egna små vitlöksrostade körsbärstomater är enkelt och tar inte så lång tid heller
Jag har förberett de här godingarna för grillmiddag som vi ska ha med våra ryska vänner på lördag. Idag bjuder jag er på goda ugnsrostade körsbärstomater
Rör hastigt ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Fräs den hackade och sköljda purjolöken i lite smör tills den blir mjuk och glansig, krydda med salt och peppar
Rör hastigt ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Fräs den hackade och sköljda purjolöken i lite smör tills den blir mjuk och glansig, krydda med salt och peppar
Lägg körsbärstomatermed kvist i en liten ugnssäker form. Nagga dem med en potatis-sticka. Jag har länge tänkt rosta/baka körsbärstomater i ugn på låg värme under lång tid enligt konstens alla regler
Gör på samma sätt som med den klassiska pajdegen, men tillsätt kesella istället för vatten. Tryck ut i en osmord pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diam
Det visade sig att inte hade någon balsamicovinäger hemma så det blev att improvisera med en skvätt vitvinsvinäger och en skvätt balsamicokräm istället
När jag var i Amsterdam i våras åt jag en underbar sallad med ungsbakade tomater, de var mycket mer ihopskrumpna än mina brukar bli och smakade sötare än vad jag är van vid
Krösbärstomater fyllda med mozarella och toppade med sardellfiléer som fått gratineras i ugnen en stund blir syndigt gott, passar bra som förrätt med lite skinka och ost
I måndags delade Lena med sig av detta recept och jag kunde inte låta bli att testa. När vi handlat upptäcktes dock en ask champinjoner som sjöng på sista refrängen, och med tanke på senare matplaner togs chansningen att svampen skulle passa tillsammans med rödbetorna
Getostpaj på vit caprin, soltorkade tomater och timjan ¦. Knåpade ihop en paj med mer smak från fryksdalen, lite av det rostade havremjölet i skalet smakade mums
Ketchup i all ära, men körsbärstomater som har ugnsrostats under en längre tid för en härligt söt, koncentrerad tomatsmak som ingen ketchup i världen kan jämföras med (säger jag utan att ha provat världens alla olika ketchupsorter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.