Här delar jag med mig av en enkel och matig paj på zuccin och spenat. Smörj formen med kokosolja. Hacka zuccinin till stavar, hacka den gula löken i små tärningar och lägg sedan ner allt i en stor skål, kläck äggen, häll ner resten av ingredienserna skålen, och ha i så mycket salt och peppar som passar dig i smaken
Ringla över gräddfil, toppa medkoriander, chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Lägg örterna och chilin i en liten skål, och mixa med en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
Smaksätt med soja och några stänk fisksås i ett första steg. Häll på grädde och låt puttra en stund. Smaksätt lite mer med soja och fisksås samt vinäger
Lägg ut dom på en plåt med bakplåts papper på, droppa olja över och rosta i ugnen. Fräs vitlöken i lite olja, häll sedan över krossade tomater med ett par matskedar vatten
Men det räckte med några stycken och sen var jag nöjd. Pensla kanterna med lite vatten. Dra stekpannan från värmen och tillsätt äggen och hälften av koriandern till svampfräset, blanda väl
Släng in ett gott päron och mängder medkoriander, och plötsligt börjar det hända något. Finhacka en halv röd ungefär - kanske säkrast att avlägsna kärnorna - och vispa ihop med färskpressad lime, lite olivolja, något sött som en nypa socker eller agavesirap om du har, kanske lite sälta i form av fisksås
Rör i koriander på slutet och servera direkt. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). 1 knippe färsk koriander, hackad. Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.