Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilémed kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Skala citronen med en potatisskalare. Servera med kokt potatis och någon kokt grönsak, t. Häll marinaden på fisken och låt det stå övertäckt med smörpapper i rumstemperatur 2-4 timmar. 600 g gösfilé
Egentligen var det två recept eftersom jag tog den baconrullade gösfilén från en sida och potatis- & jordärtskockspurén från en annan sida, och satte ihop
Senast ett återbesök gjordes i kokboken så resulterade det hela i ett plockfat med bl. I skål sidan om hälldes en riktigt god, kall paprikasås som passar riktigt fint till sommarens alla grillkvällar (ja, övriga årstider också naturligtvis)
Här kommer ett recept med ärtor i kombination med nyfångad gösfilé, gräddsås och nypotatis. Allt för sällan hittar man ärtskidor med söta gröna ärtor i butikerna hemma i Sverige men här på Åland hittade jag en stor binge i affären
Den lycklige finner den i sin trädgård, vi andra kan köpa den i välsorterad livsmedelsaffär. Och gör en pesto av den, med eller utan nötter (vare sig du väljer cashewnötter, mandlar eller pinjenötter)
• Mixa paprika med olivolja. • Blanda med yoghurt, pressad vitlök i en skål. • Om du har tid över kan du innan mixen hacka paprika, vitlök och steka på medlevärme i olivolja
gösfiléer. Servera fisk och sparris med citronsmörsås, se recept, och färska örter. Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i matolja på hög värme på skinnsidan i 2 minuter och sedan 1 minut på köttsidan
Lägg i gösfiléernamed skinnet nedåt. Kolla även om det sitter ben i mitten - dra ut med tång eller skär då bort dessa längs halva filén så det blir likt en byxa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.