Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilémed kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Skala citronen med en potatisskalare. Servera med kokt potatis och någon kokt grönsak, t. Häll marinaden på fisken och låt det stå övertäckt med smörpapper i rumstemperatur 2-4 timmar. 600 g gösfilé
Späd med buljong och tomatpuré. Låt kräftstjärtarna rinna av och lägg sedan ner dem i såsen. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och servera den tillsammans med kräftsåsen
200 g kräftstjärtar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g kräftstjärtar 200 g färska champinjoner Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger ½ dl finhackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar ev 1 msk konjak
Egentligen var det två recept eftersom jag tog den baconrullade gösfilén från en sida och potatis- & jordärtskockspurén från en annan sida, och satte ihop
Klicka ut röran och toppa med avocadotärningar och kräftstjärtar. Rör ihop creme fraiche med pressad vitlök, skånsk senap, sambal oelek och klippt dill
Hetta upp oljan i stekpanna och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna. Rulla runt kräftstjärtarna i blandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i panko
Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Servera med sallad, zucchinipasta, broccoli eller färsk pasta om man inte äter LCHF
-) Och det blev väldigt gott, men ni vet ju hur det är med pasta och mig. Jag skulle däremot kunna tänka mig att göra såsen och fylla små tunnbrödskorgar och servera som förrätt eller bara toppa lite sallad med den
Här kommer ett recept med ärtor i kombination med nyfångad gösfilé, gräddsås och nypotatis. Allt för sällan hittar man ärtskidor med söta gröna ärtor i butikerna hemma i Sverige men här på Åland hittade jag en stor binge i affären
Den lycklige finner den i sin trädgård, vi andra kan köpa den i välsorterad livsmedelsaffär. Och gör en pesto av den, med eller utan nötter (vare sig du väljer cashewnötter, mandlar eller pinjenötter)
gösfiléer. Servera fisk och sparris med citronsmörsås, se recept, och färska örter. Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i matolja på hög värme på skinnsidan i 2 minuter och sedan 1 minut på köttsidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.