Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Dela på mitten och kärna ur, det gör du enklast med en potatisskalare. Skär bort stjälkar och blad. Sprid ut nyponen på smörpapper och lägg på ugnsgallret
Då är det roligt att experimentera med egna teblandningar. Vill man vara riktigt husmoderlig kan man göra så här med de överblivna äpplena och citronerna
Anledningen är att mandeln innehåller ett ämne som är enzymhämmande – fytin – vilket gör det svårare för oss att ta upp de fina vitaminer, mineraler och näringsämnen som mandlen bär på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.