Frukt är integodis. Men den kan bli, om man bara introducerar den för rätt vänner. I år fyller jag påskägget med litenyttigare, men intemindre goda, sötsaker
Det blir en stor deg som räcker tillfyra rejäla, härligalimpor. När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finnsi boken 'Vår kokbok'
Jag har tagit fram fyrainspirerande exempel på frukostar som uppfyller dessa krav. Jag har tidigare nämnt att jag går på en sockeravvänjning eller sockerdetox
Här har vi en godingtillostbrickan. varm mildbrieost med söta finapinjenötter och valnötter, mums. Det är min syster som har introduceratmigtill detta goda som är superlätt att göra
Ibland samverkar saker och ting på ett nästan kusligtvis. Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Värm på svag värme tills allt har smält samman. Fortsätt röra tills smeten är blank. 1150 g vit choklad. 12 dl strösocker (kan minskas). 11 dl vispgräddeKlipp eller skär skumtomtarna i små bitar. 1Hacka chokladen fint. 1Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgräddei en kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min under omrörning. 1Lyft av kastrullen från spisen och rör ner chokladen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. 1Låt stelna och skär sedan i små bitar med en vass och varm kniv
Jag är ärligt talat lite trött på våra flängigaonsdagseftermiddagar. Vi har ett upplägg som är liteomständigt, men det kommer att se likadant ut resten av våren, så det är bara att gilla läget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.