Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca 45 - 50 minuter eller tills de är 98 C inuti (det kan ta lite längre tid om du gräddar limporna i långpannan, så det bästa är att ta tempen på bröden)
På julafton åt vi alltid julmiddagen klockan fyra, direkt efter att Kalle Anka var slut på tv. Detta är första delen i en serie med godsaker som jag har tagit fram till jul, fotograferade av den superbegåvade fotografen Saga Wendotte
Dela den i fyra delar och kavla ut varje del till en rektangel. Ta av från plattan och häll över halva smeten i en ny kastrull, blanda i flagad eller hackad mandel i den ena
Det gör du i en ytterst het stekpanna tillsammans med lite olivoljaeller rypsolja, inte smör då det bränns mycket fort i den högatemperaturen, däremot kan du mot slutet av stekningen klicka ien liten bit smör för att ge den goda smaken
Jag saknar att inte ha min mamma nära och saknaden blir större vissa dagar. riven fårost blandad med dill, crème fraiche med pressad vitlök i, favorit sylten eller Nutella
Här skall vi bland annat analysera kosten rent näringsmässigt, såsom intag av grönsaker, vitaminer/mineraler samt fördelning av kolhydrater, fett, protein
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.