Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Ärtorna ochsvartkålen serveras krämiga med en gräddsky. Nästa dag, koka ärtorna i nytt vatten tillsammans med lök och lagerblad tills de precis är klara
Det som är bra med denna rätt medsvartkål är att du kan äta den precis som den är eller så kan du välja att ha någonting till, förslagsvis lax i ung eller chikärtor med olivolja, salt och peppar
Servera sedan laxen när den är klar ochsvartkålenmed ångkokt färsk broccoli. Hacka sedan upp basilika och blanda ner i nötterna, lägg ner chevrén och amaranthen och blanda noga med en sked, pressa sedan över lite lime
Grönkål, lila kål och en knippe svartkål fick följa med hem. Det krävde en del bläddrande i kokböckerna där, trots att de till stor del handlar om vegetarisk mat, svartkålen lyste med sin frånvaro
Blanda ihop potatis ochpepparrot. Det här var det godaste jag ätit på länge (oftastså säger jag det om all mat jag äter) men det här var verkligen gott och lite annorlunda
Denna sort ville jag göra med smak av svensk sommar. Sill är busenkelt att variera det är bara fantasin som sätter gränser, dessutom går det blixtsnabbt att göra och smakar mycket bättre än färdig på burk
Ett av recepten var bakad lax medpepparrotoch äpplen. La ut en "Hjälpfråga" på instagram (@spenatsmoothie) med tips på vad man kan göra med äpplen i matlagning och detta var ett tips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.