Ännu en helg med detta fantastiska sommarväder. Passar väl bra med ett glasstips, eller vad tycker ni. Tryck ut degen i en springform med bakplåtspapper
(för att spritsa kakor och tårtor med) Blanda mjölk och marsanpulver till vaniljkräm. Lägg fyllningen mellan två marängbottnar och frys in så har du en supergod glasstårta
Ställ tårtan i frysen medan du formar sorbén till en boll, jag gör det oftast i en plastpåse. Lägg sorben på glassen, täck med resterande vaniljglass och jämna till ytan
skum med saltet. Flytta vispen till en skål med äggulor och socker och vispa det pösigt. Flytta slutligen vispen till en skål med grädden och vispa den till fast skum
Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad. Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Ta fram en liten stund innan servering så den får tina lite och garnera med färska bär. Mixa jordgubbarna som helst ska vara färska, men jag hade frysta tinade och det gick bra också
Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret pösigt. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och blanda sedan ner det i bunken med äggulorna och sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.