Blanda i frukten med konjaken och kryddorna. Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. Det luktar verkligen jul när den gräddas tack vara alla kryddor
Fat med dekor passar bra eftersom man. Den ska egentligen påbörjas flera dagar innan jul eftersom den torkade frukten med fördel ska ligga och dra i sprit i några dagar
En riktig julkaka, fullproppad med godsaker. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet. Om du väljer äpplen eller något med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar, om det är mindre bär eller frukter så behöver du inte göra något med dem
Den här kakan är saftig, full med frukter som har fått dra i konjak och goda julsmaker. Tillsätt fruktblandningen, nötter, mjöl balndat med bakpulver och kardemumma
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver, russin, syltat apelsinskal, hackade cocktailbär och hackad mandel, och rör ner i smeten
Rör smör och socker pösigt med elvispen. prova med en sticka. Blanda 3 dl av vetemjölet med bakpulvret och vänd varsamt ner det i smeten. Blanda russin och fikon med 1/2 dl vetemjöl och rör ner det i smeten
Rör ihop mjölet med frukten och nötterna. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Se till att mjölet fastnar ordentligt på frukt och nötter så att de inte sjunker till botten
Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.