Fruktkakan håller sig täckt i kylskåp i ett par veckor minst. Smeten tycker jag knappt ska kunna ses, utan finns bara med som bindmedel för att hålla ihop frukt och nötter
Blanda i frukten med konjaken och kryddorna. Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Lägg frukten i mjölet tillsammans med russin, de hela hasselnötterna och bakpulvret. Börja med att lägga de torkade aprikoserna i blöt en stund innan du börjar baka och ta även fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt
Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet. Om du väljer äpplen eller något med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar, om det är mindre bär eller frukter så behöver du inte göra något med dem
Tillsätt fruktblandningen, nötter, mjöl balndat med bakpulver och kardemumma. Den här kakan är saftig, full med frukter som har fått dra i konjak och goda julsmaker
Detta är en fruktkakamed mycket romsmak som passar utmärkt till julens kalas. Fruktkaka,. Lägg all torkad frukt i en skål med rom, skal från citron och apelsin
Vänd ner nötterna och häll ut smeten på ett smörpapper. 200 g blandade nötter. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
Garnera med valfria nötter, mandel, cocktailbär, russin eller vad du gillar mest. Precis som med andra fruktkakor av den här typen kräver den en hel del tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.