Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. Men lika härligt med färska jordgubbar eller hallon på sommaren
Frukt och bär i massor, gratinerade med kokosmousse, vit choklad och kokoschips. Ett alldeles förträffligt sätt att få i sig en rejäl portion av de där rekommenderade mängderna frukt och grönsaker som Livsmedelsverket förespråkar
Servera direkt till en fruktsallad. vit. Smält chokladen enl. anvisningar på förpackningen. Värm upp crème fraichen tills den sjuder, häll i chokladen och rör om
Desserten blev vitchokladmoussemed exotiska frukter och bär. Exotiska frukter & bär, lime. Toppa moussen med exotiska bär, gott att ha en limeklyfta till för den som vill bryta av moussen med lite syrligt
Till och med min ganska fåordiga pappa sa att det där hade jag gjort bra så detta är en dessert som går hem hos de flesta så har ni inte provat på varm frukt under ett täcke av vit choklad så gör det
Detta är ett enkelt vitt bröd med torkade frukter för den extra smaken. baka, bröd, frukt, jäst. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda degen ordentligt med handflatorna och arbeta in lite extra mjöl tills den blir blank och smidig
Blanda med övriga ingredienser. Jag älskar vit choklad och nötter och det kunde bara inte bli fel. Vit choklad med nötter, kokos och torkad frukt200 g vit choklad1 dl rostade cashewnötter1 dl rostade solrosfrön1 dl kokos1 dl hackad, torkad ananas eller mangoSmält chokladen i mikron eller över vattenbad. 200 g vit choklad
Detta är ett enkelt vitt bröd med torkade frukter för den extra smaken. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda degen ordentligt med handflatorna och arbeta in lite extra mjöl tills den blir blank och smidig
Skiva all frukt i en ugnsfast form. Micke assisterade med den vita chokladen. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Lagom kladdigt seg brownie medvita chokladbitar i, över detta en varm chokladsås. Förvara dom i kylen (ska de ätas utan chokladsås är de godast kalla, medchokladsås kan man värma dom lätt så de blir rumstemperade alt
Strö riven vit choklad jämnt över frukt och bär. Pressa saften från en lime över frukten (valfritt). Servera Gino med vaniljglass eller yoghurtglass med vanilj
Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner mjölblandningen i äggvispet. Vitchokladsås. Vit choklad. Servera helst muffinsen varma och häll den vitachokladsåsen över
Mixa björnbär, äggulor, honung och färskost med stavmixer eller matberedare. Vitchokladsås. Byt ut den vita chokladen mot ren mörk choklad av god kvalitet
Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser). 1Cheesecake10 digestivekex 75 g smör 150 g vit choklad 300 g färskost 1 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.