Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, linfrö, ägg, olja, honung, salt och mjöl
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, sirap, salt, vetemjöl och det mesta av rågsikten
Snabba tunnbröd. Hej. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Ni är många som söker på kall-/nattjäst bröd, speciellt på helgerna, vilket är förståeligt efter en vecka full av en massa påfrestningar och intryck, för det är ju på helgerna som många vill och behöver återhämta sig för att klara ännu en vecka
Ni är många som söker på kall-/nattjäst bröd, speciellt på helgerna, vilket är förståeligt efter en vecka full av en massa påfrestningar och intryck, för det är ju på helgerna som många vill och behöver återhämta sig för att klara ännu en vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.