Pan

Pan

  • 6 Recept
Vridna bröd med rostad havre

Vridna bröd med rostad havre

Rosta havregrynen i torr stekpanna, eller i långpanna i ugnen tills de är gyllenbruna. 1. 2. Blanda vatten och jäst i en bunke eller i en degblandare
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ska den bakas i långpanna behåller du den som den är. Långpanna– klä långpannan med ett bakpapper, tryck ut degen jämnt över hela formen
Bröd med kross och frön

Bröd med kross och frön

Blanda rågmjöl, rågkross, linfrön, sesamfrön och salt i en skål. Häll på kokande vatten och täck med plastfolie
Fylligt goda havrekakor

Fylligt goda havrekakor

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, linfrö, ägg, olja, honung, salt och mjöl
Långpannerutor

Långpannerutor

Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Platta ut degen, med mjölad hand, så den täcker hela långpannan
Frukostrutor

Frukostrutor

Platta ut degen i långpanna med bakplåtspapper i botten. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°