En av de första grejerna jag gjorde när jag kom hem var att baka frukostmuffins, en superbra och enkelt grej om man har bråttom på morgonen men ändå vill ha något mer än en smoothie eller liknande
De allra flesta vet redan att planering är A och O om man ska lyckas hålla sina hälsosamma rutiner. Missar man frukosten eller ett mellanmål är risken väldigt stor att man blir väldigt hungrig senare på dagen och överäter när man väl äter eller går och småäter på kvällen då sötsuget blir för stort
De här godingarna är lite som bakad gröt, äppelpaj och muffins på en och samma gång. En perfekt kombo till frukost eller mellanmål - framförallt om du har bråttom iväg på morgonen, då kan du förbereda dessa dagen innan, lägga ner dem i en påse och sedan ta med dem i väskan när du ska iväg
Frukostmuffins är perfekta så tillvida att du kan blanda i det mesta i dem. Jag brukar alltid ha grunden 1 ägg + 1 dl havregryn och sedan tillsätter jag någon form av "vätska", fler olika frön, gryn eller mjölsorter och annat för att både sätta smak och ge näring
Frukostmuffins är ett alternativ till smörgåsen, alltså inget man serverar som ett fikatillbehör. För 10 – 15 år sedan rådde det en muffinstrend som jag hängde på, Frukostmuffins och muffins till lunch, jag kan särskilt rekommendera ett tidigare upplagt recept på lunchmuffins
Ett tag hade jag fullkomlig dille på att göra egna matmuffins. Sen föll det bort när jag flyttade och nu hade jag ett enormt sug efter att hitta på något nytt av det igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.