Låt svalna en liten stund i formen innan frittatan skärs upp i tårtbitar. Häll över äggstanningen, rör lite med sleven ner mot botten så den blir jämnt fördelad bland spenaten
Sätt ugnen på 180 grader • Vispa ihop äggen och krydda med salt och svartpeppar • Skär korven ochzucchinin i tunna skivor • Finhacka löken och strimla paprikan • Fräs korv och grönsaker helt kort med matfettet i en ugnssäker panna • Grönsakerna ska mjukna något och korvskivorna få lite färg • Häll över äggsmeten och ugnsgrädda i ca 20 minuter eller tills äggsmeten stannat • En tomatoch rödlökssallad passar bra till. 2 starka korvar med hög kötthalt. 2 zucchini
Denna frittata fullmatad med nypotatis, spenatoch brittisk sparris var verkligen supergod. Jag brukar alltid ha lite ost i äggrätter för att det tar bort den där svavelaktiga smaken stekt ägg har, men osten gör dessutom frittatan krämigare
" Kokta potatisar, broccoli, spenat, rucola, skinka, fetaost, tomat, nästan vad som helst passar. Stjälp upp frittatan på ett stort runt fat och låt den glida tillbaka i stekpannan och stek ytterligare ett par minuter på andra sidan ( istället för att vända den kan man placera stekpannan under grillen i ugnen en stund)
Här har jag tagit de goda resterna av babyzucchini som stekts med tomater och annat gott och dagen innan serverats som tillbehör till grillad kyckling och gjort en frittata, med eller utan kycklingrester
Servera frittatan som frukost eller en lättare middag. För att göra kålen mer lättsmält kan man knåda den lite med fingrarna en stund eller slaka den med kokande vatten
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. zucchini, spenatoch fetaost (jag hade i salladsost istället för feta)
Skölj och slunga spenaten torr, och mixa till en röra tillsammans med mozarella och kryddblandning. Ta upp med en tång eller silslev och låt rinna av på en ren handduk
Servera gärna Fusillipannan med lite riven ost och en fin grönsallad. Denna rätt har mycket enkla smaker av pasta, zucchini, kyckling, tomat och lite timjan som piggar upp det hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.