Stek spenaten i panna tills allt vatten har avdunstat. Blanda hackad skinka ochfetaost i småbitar. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten
Strö över osten och gratinera under grillelementet i ugnen, så att frittatan får fin färg. Förväll spenaten i en kastrull med en bottenskyla vatten eller i mikron
Låt svalna en liten stund i formen innan frittatan skärs upp i tårtbitar. Häll över äggstanningen, rör lite med sleven ner mot botten så den blir jämnt fördelad bland spenaten
Gott, praktiskt och mättande med ugnsstekt frittata. Peta lite med en gaffel i frittatan/tortillan så att äggstanningen rinner ner ordentligt till botten
Denna frittata fullmatad med nypotatis, spenatoch brittisk sparris var verkligen supergod. Jag brukar alltid ha lite ost i äggrätter för att det tar bort den där svavelaktiga smaken stekt ägg har, men osten gör dessutom frittatan krämigare
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaostoch tomatsås
Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör. Avsluta med ostsås. Tillsätt smulad fetaostoch låt den smälta under omrörning
Lägg i spenatenoch låt den fräsa med. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Jag lagade en lasagne medspenatochfetaost. Krydda med persillade och smaka av med salt och peppar. Fräs löken i smör och lägg i spenatenoch fräs lite till så spenaten mjuknar
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. zucchini, spenatochfetaost (jag hade i salladsost istället för feta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.