När en av döttrarna fyllde år tidigare i år så bjöd hon på långpannerutor med Philadelphiaost, ett recept som tydligen cirkulerat en del i bakbloggsvärlden
Här kommer mitt "paradnummer" i en omgjord och glutenfri tappning. Precis lika god som originalet, jag lovar, så även du som inte har glutenbekymmer kan bjuda på den
1 pkt jäst 8 dl ljummet vatten (37°) 4 tsk salt 1 msk farinsocker 1 msk stött kummin 300 g havrekli (en förpackning om du väljer Kungsörnen) 1-1,2 l vetemjöl 1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, sirap, olja, salt, havregryn, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
För att laga Långpannerutor– Smula jästen i degbunken, rör ut med lite av degvätskan. – Tillsätt resten + så mycket mjölmix så att degen släpper bunken utan att kladda
I stället för den sedvanliga bröllopstårtan skulle det serveras kakbuffé till kaffet, och eftersom några av gästerna hade olika allergier undrade Hilda om jag kunde tänka mig att bidra med några långpannerutor av allergivänlig sort
Häromdagen bakade min väninna Susanne i Växjö så vackra långpannerutor — de måste vara väldigt goda också, för hon säger att det är ett av hennes favoritrecept
Vill man baka dem som lägre långpannerutor går det såklart alldeles ypperligt det med, men tänk på att korta ner tiden i ugnen i så fall, så att de inte blir torra
Dessa långpannerutor har många namn, kärleksmums heter dom i min handskrivna receptbok. Dessa långpannerutor har många namn, kärleksmums heter dom i min handskrivna receptbok
Ett av mina föräldrars fruktträd som ger mycket stora mängder frukt varje år. 10 äppelträd, 5 päronträd, okänt antal plommonträd (det är som en skog), 5 körsbärsträd för att nämna några
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.