I min hemstad Mersin i Turkiet älskar vi friterad potatis men brukar servera den lite annorlunda, nämligen med granatäppelsirap som finns att köpa i mindre butiker som säljer mycket varor från mellanöstern
Gjorde för ett tag sedan kyckling på franskt vis vilket blev succé. Har funderat på lite andra "kryddblandningar" man kan använda sig av och den första jag nu provat blev något Italien-inspirerad
Värm olivolja på låg värme i en stekpanna. Färsk rosmarin – ett antal kvistar. Fräs vitlöken långsamt på låg värme i olivoljan så de bara kokas i den, utan att ta färg
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilé på 600 g
Boquerones – strömmingpå spanskt vis med chili och färska örter – perfekt på kräftskivan. Sila av den saltade citronsaften och låt bli väl avrunnen och lägg strömmingfiléernapå en tallrik eller ett serveringsfat som inte är helt platt utan har något pytte-djup
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.