4 900 g fast potatis 1 msk olja salt och peppar Tartarsås 1/2 kruka persilja 2 msk hackade cornichons 2 dl smetana Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 800 g rödspätta 2 msk smör Till servering 1 citron 2 hjärtsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Börja med att göra tartarsåsen. Blanda med majonnäsen och senapen. Tartarsås. Servera med ris och tartarsås (jag tog lite färdigköpt asiatisk chili- och vitlökssås till också)
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Späd med ölen till en klumpfri smet. Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.