Friteradkycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkycklingmed sötsur sås
Torrblanda kryddorna medkycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader. Vänd kycklingen i mjölet rikligt, lägg dom vända bitarna i oljan och låt koka i 25 min. 1 kyckling
Friteradekycklingstavar och kall chilisås som stavarna kunde doppas i. Dem här kyckling stavarna är jätte goda att servera i en krispig sallad med lite grönsaker och sweet chili sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.