Fridolfs lyxbullar
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 12.5 dl mjölk
  • 1200 g smör
  • 11 tsk strösocker
  • 18 dl vetemjöl
  • 11.5 dl strösocker
  • 10.5 dl vaniljsocker
  • 12 dl mjölk
  • 12 st äggulor
  • 11 msk strösocker
  • 12 msk potatismjöl
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11.5 dl florsocker
  • 11 msk pressad citronsaft
  • 150 g jäst 2.5 dl mjölk 200 g smör 1 tsk strösocker 8 dl vetemjöl Fyllning: 200 g smör 1.5 dl strösocker 0.5 dl vaniljsocker Vaniljkräm: 2 dl mjölk 2 st äggulor 1 msk strösocker 2 msk potatismjöl 1 tsk vaniljsocker Glasyr: 1.5 dl florsocker 1 msk pressad citronsaft Ugn: 225°Vaniljkräm: Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.
  • 1 Rör ut jästen i lite kall mjölk. Tillsätt resten av den kalla mjölken. Skär smöret i bitar och blanda med socker och mjöl. Tillsätt jästmjölken och arbeta ihop till en deg.
  • 1 Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
  • 1 Kavla ut degen till en platta 60x35 cm. Bred på fyllning och rulla ihop rån långsidan. Skär i bitar och lägg i bullformar.
  • 1 Lägg en klick vaniljkräm på varje bulle och låt jäsa i 50 minuter. Grädda bullarna i 12–15 minuter.
  • 1 Rör ihop florsocker och vatten och ringla glasyren över de avsvalnade bullarna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.