150 g
jäst 2.5 dl mjölk 200 g smör 1 tsk strösocker 8 dl vetemjöl Fyllning: 200 g smör 1.5 dl strösocker 0.5 dl vaniljsocker Vaniljkräm: 2 dl mjölk 2 st äggulor 1 msk strösocker 2 msk potatismjöl 1 tsk vaniljsocker Glasyr: 1.5 dl florsocker 1 msk pressad citronsaft Ugn: 225°Vaniljkräm: Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.
1 Rör
ut jästen i lite kall mjölk. Tillsätt resten av den kalla mjölken. Skär smöret i bitar och blanda med socker och mjöl. Tillsätt jästmjölken och arbeta ihop till en deg.
1 Rör
ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
1 Kavla
ut degen till en platta 60x35 cm. Bred på fyllning och rulla ihop rån långsidan. Skär i bitar och lägg i bullformar.
1 Lägg
en klick vaniljkräm på varje bulle och låt jäsa i 50 minuter. Grädda bullarna i 12–15 minuter.
1 Rör
ihop florsocker och vatten och ringla glasyren över de avsvalnade bullarna.
Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. 1Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.