Testade att göra pommes på sötpotatis och det blev verkligen supergott. Sötpotatis har ju blivit lite av en "inne-grej" i olika former och är ett gott och trevligt alternativ om man vill undvika vanlig potatis
Jag serverade ribsen med en coleslaw och hemgjorda pommes frites, en väldigt god kombo. Köttet ligger vakuumförpackat och är färdigt att äta efter en kort uppvärmning i ugnen, väldigt smidigt
Frittarna var gjorda av "Ölandspotatis", inköpt idag av skeppare Lars Lind som seglar till från Valdemarsvik till Öland varje höst och hämtar potatis, lök, saltsill, matjessill och löksill, som han sedan säljer längst ostkusten
Murkelsåsen, som är Victorias från Matplatsen. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg. Pommes Anna. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Salt och peppar. Kålrotspommes. Ta fram köttet, lägg på en skärbräda och låt det bli rumstempererat. Pensla med olja och krydda rejält med salt och peppar
Murkelsås med sherry. Jag hade inte tänkt blogga om det eftersom jag egentligen är alldeles för lat och komponenterna så många, men jag ger en snabbversion eftersom det blev så in i bövelen lyckat (jodå, jag har många fler sofistikerade svärord på lager)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.