Jag formade till baguetter genom att rulla bitarna från mitten och spetsa ändarna lite. Dessa åt vi i helgen och dessa blev goda men som alla vet så tar dem tid och göra då jag väljer och använda mig av poolish(fördeg)för då får mjöl och vatten svälla vilket tar fram både smak och syra
Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar
Lägg sedan baguetterna på plåtpapper och låt dem jäsa till dubbel storlek under handduk. Det finns många ord som kan beskriva en bra baguette men enligt mig så ska den ha en lätt syrlig smak med luftiga och lätta porer och en frasig och smakrik skorpa
Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästa baguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen. Arbeta degen en stund och tillsätt mer mjöl om det behövs, min deg var ändå lite klibbig
Placera de grillade baguetterna på en tallrik och toppa med jordgubbsröran. Köp en färdig baguette eller ta fram din hembakade och dela den på hälften samt skär ut två bitar
Tanken bakom kursen var dels att lyfta fram några av höstens allra finaste svenska råvaror och dels att inspirera kursdeltagarna att kombinera ihop dem till en höstig meny av svenska smårätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.