Baka bröd

Baka bröd

  • 33 Recept
Martins surdegsbröd

Martins surdegsbröd

Surdegca 0,5 dl rågsurdeg (ca 50 g) [surdegsgrund] 2 dl vatten (200 g) 2 dl rågmjöl (110 g). Degen surdegen allt utom ca 0,5 dl 3,5 dl vatten (350 g) 10 dl vetemjöl (600 g) 3 tsk salt (18 g)
English muffins

English muffins

Värm mjölken tills den är fingervarm, 37 grader och häll den i en stor bunke. Blanda ner honung och jäst så att de löses upp i mjölken
Enkla bagels

Enkla bagels

Deg300 g vetemjöl [5 dl] 100 g fullkornsdinkelmjöl [1,7 dl] 240 g vatten [2,4 dl] 4 g jäst 20 g lönnsirap, eller honung [1 msk] 10 g salt [0,5 msk]

Ost- och Sesamtoast

Gör så här. Blanda samtliga ingredienser förutom salt, ost och sesamfrön. Kör degen på mellanväxeln i 6 minuter/knåda i 10 minuter
How To Make No-Knead Bread

How To Make No-Knead Bread

Make a wet, shaggy dough. Place the flour, salt, and yeast in a large bowl and whisk to combine. Make a well in the center, and add the water into the well
Västerbottensscones

Västerbottensscones

Scones med västerbottenost Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, ost, bakpulver och salt i en matberedare
Lantbröd

Lantbröd

Degen blir lösare än en vanlig matbrödsdeg. Forma till ett avlångt bröd genom att lyfta bakplåtspapperet från båda långsidorna
Bagels

Bagels

Ta upp bröden med hålslev och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg tillbaka degen i bunken och låt den jäsa ca 1 timme under bakduk
Minivörtbröd

Minivörtbröd

Minivörtbröd – gör så här. Snitta eventuellt med vass kniv och sätt in bröden mitt i ugnen. Ta bröden ur formarna och låt kallna på galler
» Världens godaste kanelbullar

» Världens godaste kanelbullar

Baka med riktigt smör.   Så här bakar du äppelbullar med kokos. Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad