Hej lördag. Här chillar vi i soffan, framför premiären av "Så mycket bättre". Mot fönstret smattrar regnet och man är rätt nöjd med att inte ha något särskilt bokat denna afton
Fisk är inte mitt starkaste område och det är säkert 25 år sedan jag själv drog upp något. Våra pojkar har länge velat fiska själva och nu erbjöds tillfälle med en bekant
Den här pajen har fått vara med på både tjejmiddagar och kalas och blivit stor succé. Även gäster som aldrig tidigare provat rawfood har hummat förnöjt och sett både förvånade och belåtna ut samtidigt
Detta recept är, med några modifieringar, hämtat från Roy Fares fantastiska receptsamling. Vi provade att halvera receptet, vilket gick utmärkt även fast måtten blir lite märkliga
Min svärmor bjöd på en väldigt god toscakaka med kokos när vi hälsade på i Stockholm sist. Dumt nog åkte jag därifrån utan receptet och därför letade jag runt på nätet efter något som liknade hennes, dock utan framgång
Säga vad man vill om mitt liv och mina framgångar (och misslyckanden). Men mitt och sambons jordgubbsland som vi köpte nya plantor till ifjol – det BLOMSTRAR
För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager med jordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Det känns som ett litet trolleri att dra upp de färdiga lökarna ur jorden och lite extra högtidligt att använda dem i matlagningen
När det kommer till chokladkakor har jag nolltolerans. Jag betackar mig för de alltför vanligt förekommande torra chokladsockerkakorna, och jag får allergiska reaktioner av så kallade kladdkakor, som i grund och botten bara är dåligt gräddad kaksmet
Kvällens middag blev en riktig fullträff. Jag hade tinat upp kycklingfiléer utan någon direkt plan och när det var dags för middag googlade jag lite recept utan framgång
Det bästa med att fylla år är nog att man får chansen att baka en tårta. Hade du fråga mig samma fråga när jag var mindre så hade nog svariet inte varit riktigt det samma
Pajskal. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen
Det italienska köket har inspirerat kulturer över hela världen och idag finns det italienska restauranger och pizzerior i så gott som varenda svensk småstad
Kefiren har till min stora förtjusning gått och blivit kändis. Äntligen. Visste du att yoghurt, fil och surmjölk eller filmjölk faktiskt är fermenterade produkter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.