Ibland är husmanskost bara det bästa. Idag blev jag så sugen på sjömansbiff, och kommer ihåg när man var liten och detta stod på bordet till inlagd gurka
Äntligen tillbaka. Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Hemma har J på ett föredömligt sätt stått för i stort sett all kreativ matlagning
Skala potatisen, strimla ner vitkålen i centimeterstora bitar. Hacka löken och värm på en kastrull. Stek sedan lök och kål i lite smör och tillsätt köttfärs
Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
Tillagning. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning
Äntligen är fröken Dill tillbaka i matlagningsvärlden. Det senaste halvåret har bara varit ALLTFÖR tokstressigt jobbmässigt för att orka fota och blogga om mat
Inte konstigt att det kallas sjömansgryta. Några skivor kött att dela i lagoma bitar, typgrytbitar. (jag använde tre ganska stora karrékotletter och skarbort benen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.