Från grunden: Queneller
aktamat
aktamat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Här ett grundrecept på hur man kan göra queneller eller fiskbullar. Ju mer mjöl, desto fastare och studsigare konsistens. Spadet man sjuder quenellerna i kan sparas och frysas in och användas till sås eller soppa vid ett senare tillfälle. Ett alternativ är att blanda hälften gäddfärs och hälften laxfärs.
  • 500 g gäddfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 små ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 80 g vetemjöl (kan uteslutas)
  • 2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 krm–
  • 1 tsk kajennpeppar eller torkad chili
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 msk finhackade örter, t ex persilja, körvel, dragon, timjan
  • nyriven muskotnöt
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk finhackade sardeller

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.