Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Lägg försiktigt ner en bit bröd eller deg från anisbröden för att kontrollera värmen. Rör samman noga och börja sedan tillsätta mjöl under tiden som du arbetar degen ordentligt, ca 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Lägg bröden på brickor eller plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Fritera anisbröden i 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått en fin gyllenbrun färg
Här på min blogg så skriver jag och fotograferar om mina passioner mat och inredning, däremellan kan mitt liv vara det totala kaoset långt från goda och fina saker men här handlar det om det som är gott och fint i mitt liv
Stycka dem så du kan frysa in fyra fina filéer, fyra lår och fyra vingar. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
För övrigt den enda kalendern som gått i repris - om vi bortser från årets kalender "Mysteriet på Greveholm" som är en uppföljare till en tidigare kalender
Carin är en bra fotograf från Göteborg [carinigoteborg. Idag vill jag presentera dig ett enkelt och gott recept som du kan servera det om tapa med bröd eller ost, och dena Olivada eller olivpastej är en bra komplement för pizzor, pastor och sallader med tomato
Här kommer receptet i alla fall, hela vägen från Lanta Thai Cookery School. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig Pad Thai
Häll nu vattnet i kastrullen, rör om och blanda i allt det torra från skålen. Fyrkantig eller rektangulär fisk med ett saftigt täcke av ströbröd, smör och kryddor som serverades då och serveras ännu på skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.