Jag plockade raskt in de omogna, gröna. För några år gick det ju en film med stekta gröna tomater i själva titeln, nog tusan borde det gå att fräsa upp våra tingestar redan innan de har fått sin röda färg
(Fytokemikalier är ett samlingsnamn för de olika ämnen som färgar våra underbara grönsaker och frukter i regnbågens alla färger och många av dessa fungerar lyckligt nog som antioxidanter)
Tillsätt grönsakerna. Här kommer receptet i alla fall, hela vägen från Lanta Thai Cookery School. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig Pad Thai
Smaskens till musslornas lätta sötma och ärtornas gröna fräschhet. 1 msk grönsaksfond, konc. 96109 smakar grönt och frisk med toner av nässlor, mineral och krusbär. 1 msk grönsaksfond
Hon har till och med lärt sig att äta själv från buskarna. Det är inte mycket som slår blåbärspaj. Särskilt inte när man bakar den på nyplockade bär som aldrig har varit frusna
Blir du bjuden på mat på Sri Lanka kommer du garanterat serveras Mallung, ett tillbehör av gröna, fiberrika blad och kokos, som serveras till alla traditionella måltider
Montera desserten på tallrik och servera direkt. Just nu har jag lite extra kärlek till grönsaker och försöker att utmana mig lite och använda dem i desserter
Farang Stockholm bjuder på ett recept från deras sydostasiatiska meny. 1 grön mango (finns i asiatiska affärer), skalad och tunnt strimlad. 2 gröna chilifrukter, urkärnade och tunnt strimlade. 10 blad färsk grön mynta. 1 liten, stark thailändsk grön chilifrukt. 3 vanliga gröna färska chilifrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.