Då räcker det att äta lite lättare lunch som en fräschsallad. Denna goda kycklingsalladmed grillad kyckling istället för kycklingfiléer är det otroligt mycket smak på och i kombo med bacon, balsamvinäger och crème fraich med smak av fetaost och soltorkade tomater säger jag bara ”yummie”
Det här är en riktigt god och fräschsommarsallad, som passar bra som lunch en varm sommardag. Jag brukar göra den här salladen i lite olika tappningar varje sommar, Ingredienserna är inte huggna i sten, utan du kan variera efter tycke och smak
Här från tidigare i veckan när vi åt stekt lax och pasta i sin enkelhet med en fräschgrönsallad och en supergod kall sås på en burk créme fraîche spetsad med lite thai sweet chili-sås, en klick honung för att balansera hettan, samt örtsalt och peppar
Eftersom oktober skimrar i rosa i alla de nyanser passar salladen särskilt bra just nu. Med hjälp av mandolinen från Kitchen Time gick det lätt att skiva de lättkokta rödbetorna riktigt, riktigt tunt
Under tiden sköljer du salladen och torkar den - en salladsslunga är ett utmärkt verktyg. Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Äntligen har jag fått veta hemligheten med att få till en riktigt god och saftig kycklingfilé. Ta ut filéerna och täck genast med folie och låt vila i cirka 15 minuter innan du serverar eller skär upp i skivor. 3 msk chilisås (går bra med ketchup också). 3 msk chilisås (går bra med ketchup också)
Proteinrik och fräschsallad är perfekt mat när man tränat, sallad i alla former älskar jag. Allt från kycklingsallad till räksallad och italienska salladermed mycket färsk basilika
Inlägget Fräsch och enkel salladmed varmrökt lax dök först upp på Ät bra, må bra. Ett exempel på det tänkte jag tipsa om idag – low carb pasta-salladmed varmrökt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.