En hemgjord hollandaise är något helt annat än en färdig köpt sådan. Och det är lättare än man kan tro att svänga ihop en fantastiskt god lätt fluffig hollandaise, särskilt om du har en stavmixer
Hollandaise eller Hollandäs som det ibland försvenskas är en favorit i mitt kök. Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Eat clean, get lean - 60 dagars clean eating. Hur har ni skött kosten i sommar. Helt ärligt nu. Jag kan ärligt svara att min kosthållning inte varit den bästa
I det Mexikanska köket använder man väldigt ofta Refried Beans som tillbehör till maten och som faktiskt påminner lite grann om våran klassiska husman Bruna bönor fast med lite fastare konsistens
Idag har jag för första gången i mitt liv gjort Hollandaise sås - den blev jättebra. Idag har jag för första gången i mitt liv gjort Hollandaise sås - den blev jättebra
NU, sparrisfrossa på sin blogg där hon tipsade om en mycket enkel och god hollandaisesås. Jodå, det var ett fantastiskt enkelt och bra recept på hollandaise
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.