En hemgjord hollandaise är något helt annat än en färdig köpt sådan. Och det är lättare än man kan tro att svänga ihop en fantastiskt god lätt fluffig hollandaise, särskilt om du har en stavmixer
Hollandaise eller Hollandäs som det ibland försvenskas är en favorit i mitt kök. Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Idag har jag för första gången i mitt liv gjort Hollandaise sås - den blev jättebra. Idag har jag för första gången i mitt liv gjort Hollandaise sås - den blev jättebra
NU, sparrisfrossa på sin blogg där hon tipsade om en mycket enkel och god hollandaisesås. Jodå, det var ett fantastiskt enkelt och bra recept på hollandaise
en bearnaise så måste man göra en hollandaise. Om man har gjort. Nu var den lite. svårare att göra och jag vet inte om den blev så lyckad så kanske skulle kalla
smör. 1äggulor. 1vatten. 1citronsaft, färskpressad. 1salt1. Smält smöret. 2. Värm ägg och vatten i vattenbad. Fyll en större kastrull till hälften med vatten och placera en mindre kastrull inuti den större
Hollandaise måste jag erkänna att jag sällan gör själv till frukost utan köper en färdig variant. Vid serveringen så lägger du spenaten ovanpå brödet, sedan skinka / lax och ett ägg ovanpå och toppa med hollandaisesås, lite salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.