Så jag fortsätter min långsamma resa från konsument till producent. Helst vill jag göra själva kastrullerna själv och någon gång i framtiden ska jag bannemig dreja alla mina tekoppar och soppskålar själv
Om du har ätit skaldjur kan jag varmt rekommendera att göra fond på skalen. Du kommer inte ångra dig. Smakerna man får är helt fantastiska och går inte att återskapa på annat håll, ens med färdigköpt fond
Att kunna koka fond är A och O som kock, vare sig du är hobbykock eller yrkeskock. fonden är grunden till en riktigt bra sås, och såsen är den röda tråden i en rätt
Vi använder en hel del grönsaker i vår matlagning och jag vill inte ens tänka på hur mycket god fond vi gått miste om vid det här laget iom att vi inte haft den blekaste aning om hur en fond görs
Basen till en god sås är nämligen fonden och vare sig du använder fisk, kyckling, kött eller skaldjursfond så är det en självklarhet att fonderna är egenhändigt lagade och inte dessa fonder man kan köpa på box eller flaska, de tycker jag smakar alla bara av den samma industriella smaken med en sälta som översköljer allt, -Nej, hem kokat är bäst, det kommer vi inte undan
Det sägs att man kan få ångestkänslor vid bakrus. Någon mer som skriver under på det. I och med jag sällan dricker alldeles för mycket eller gör något dumt på fyllan nuförtiden (hörde jag vuxenpoängen trilla in
I helgen var det dags att fyll på förrådet av fond. Jag använder alltid egen producerad fond i matlagning, kan tyckas att man är lite dryg när man säger så men allvarligt
Hej allihopa. Igår hade vi kräftskiva här hemma, bättre sent än aldrig. Vi var några stycken som kom fram till att vi inte hunnit äta kräftor i är så det fick bli en sen kräftskiva
Blir så glad när ni mejlar frågor och/eller kommenterar här. Så här kommer svar på bra fråga. Måste fråga vilket buljongmärke du tycker är bäst och vad är skillnaden mellan den flytande och den som finns som tärning
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.