Möra och goda mördegskakor som jag fått receptet av mamma för länge sedan. 38-40 stycken150 g smör3/4 dl strösocker2 tsk vaniljsocker½ dl potatismjöl (45 g)3 dl vetemjölUgnsvärme - 175 graderBlanda ihop alla ingredienserna till en deg
Till min ena systerdotters födelsedag gjorde jag denna tårtan med rosspritsning. Det var första gången jag provade tekniken och jag fick göra om det några gånger innan jag fick bli nöjd
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Den godaste morotskakan jag någonsin ätit (hittills) var från Amy's Bread i New York. Jag hade turen oturen att bo bara några kvarter från deras butik i Chelsea Market när jag pluggade och jobbade där, och efter att ha smakat deras morotskaka blev det säkert ett par besök i månaden för att köpa med mig deras gudomliga bakverk
Pistagebullar med vaniljfyllning. 21 januari 2016 @ 20. 08. Blev sugen på att prova nyinköpt pistageessens från Essensfabriken, hade bla ingen vanlig jäst hemma så jag tog vad som fanns
Churros är fantastiska spanska små bakverk som friteras och sockras. Påminner lite om munkar. Har du inte provat att göra churros så tycker jag att du absolut ska prova
Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Förbered mandlarna om man saknar mandelmjöl. Börja med att skålla mandeln. Koka upp 4-5 dl vatten i en liten kastrull och häll i 200 gram mandel och koka i 2-3 min
Choklad/Chocolate -. Cupcakes. Daim cupcakes. Januari 20, 2016 18. 15. Eftersom att jag bakar så mycket har jag svårt att äta "färdig" choklad och godis bara sådär
De här är så himla goda. Så det är bara att ni sätter igång och bakar. -). Glöm inte att låta bottnarna torka 30 minuter innan de gräddas för annars flyter de ut
Spritsa sedan ut marängsmeten i långa strängar på bakplåtspapper på en plåt (om man inte har någon spritser går det utmärkt att använda en plastpåse och göra ett litet hål i den)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.