20 cm
till 150 cm En del är enfärgade, andra tvåfärgade och några har vackra mönster, ja till och med rutiga, som Kungsängsliljan. Det är viktigt att köpa dessa lökar tidigt på hösten. Vänta inte tills butikerna har utförsäljning, då lökarna ofta har legat i flera veckor och torkat och har långt ifrån samma förutsättning att rota sig. Se även till att plantera lökarna ganska omgående efter att du köpt hem dem, eller förvara dem på en lätt fuktig plats, så de inte torkar ut. De trivs på en plats med halvskugga till full sol och vill ha en väldränerad och näringsrik jord som är lätt fuktig, men de vill inte växa på en plats där jorden ständigt är blöt. Efter blomningen är det viktigt att klippa bort blommorna, så att näringen går tillbaka till löken, då annars näringen går åt till att producera frön, vilket är likt för de flesta lökväxter. Under hösten bör man gödsla växten med benmjöl.Den lilla Fritillaria thunbergii blommarna nu på min balkong. Den blir cirka 40-60 cm hög och får underbart söta gräddvita blommor med ett svagt rödbrunt rutmönster eller gröna ådror. Odlar man denna lökväxt i rabatten blommar den i april-maj. Då det är så varmt på min inglasade balkong, nu när vårsolen står på, blir tyvärr blomningen kortare, än om de skulle växa i trädgården.
Det behövs egentligen inte men dels blir det mörare och dels har jag ju en dylik manick. I söndags var det både hustruns födelsedag OCH påskdagen OCH körsbärsträden slog ut i full prakt
Ner med alla godsaker i grytan och skjuts in i en kall ugn där det får sköta sej själv. Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök
Kavla ut degen tunnt på ett mjölat underlägg och skär sedan ut lagom stora cirklar med hjälp av en rund skål eller ett glas, beroende på hur stora piroger du vill ha
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det puttra några minuter. Hoppas era juldagar har varit bra. Å så har man varit så mätt hela julen, trots att jag i år försökte tänka mig för Men två omgångar ris a la Malta lägger sig ju lätt som ett täcke överst och skapar en härligt god mättnadskänsla
Jag har bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen. Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Och det att den även går att göra om till en bakelse utan några konstigheter alls. Och idag ska jag iväg och träffa min farmor för första gången på väldigt länge och tänkte ta med fika så nu på morgonen har jag bakat havredrömmar och rulltårta
Heja Coop måste jag säga när det gäller utländsk mat. Men när Charlotta hade testat att panera potatisbullar i panko, så gick jag helt enkelt och köpte mig en egen påse
Vilket fint väder vi har här idag. Hej alla bloggläsare där ute. Jag använde mig av följande recept, och är det nu så att ni har ett sånt där super-recept på scones, så snälla tipsa mig om det
physalisLägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk
Rätten kommer ursprungligen ifrån Mexico (kallas där carnitas), men finns i flera andra länder i olika varianter och med olika sorters kött, ja till och med skiljer det sig vilken del på djuret som används
Vi har nämligen läst på flera bloggar att det lagas till Pulled Pork och att det är sååååå gott. Lite foton från dagens tänkte vi slänga in också om ni är nyfikna, vi vet ju att flera som följer oss gillar även lite annat än maten vi lagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.