Det hela serverades med en enkel sallad på roman, rädisor ooch snabbkokta bondbönor. För att få till smakuppplevelsen, severades schnitzlarna med en härlig klick tryffelsmör
Gyrosen gjord på fläskkarréskivor, grillade lager på lager och skuren i tunna skivor. Serverade i pitabröd med sallad, tomat, fefferoni och hemmagjord kebabsås
Fläskkarré kommer man långt med i så fall. Till köttet gjorde jag också en sås med chili. 4 Ingredienser ½ dl rapsolja 2 msk soja 2 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 1 tsk salt 5 salviablad 4 st fläskkarréskivormed ben Instruktioner Blanda alla ingredienser. 4 st fläskkarréskivor
Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra. 4 skivor karrékotletter, 600 gram benfri fläskkarré eller 700 gram skivad fläskkarré med ben. Grilla fläskkarréskivorna 3-4 minuter på varje sida
Tänkte dela med mig av ett par rätter idag som symboliserar oss väldigt mycket. En röd tråd som ofta finns med i våra älsklingsrätter är rejält kött med robusta och feta tillbehör som en god gratäng eller en fet sås, någon fin grönsak får gärna också vara med
Lägg bönor och rödlök på ett fat tillsammans med rucolan. Smaka av med salt och peppar. Grilla fläskkarréskivorna i ca 5 minuter på varje sida – de ska bli genomstekta
Jo inget mindre än indirekt grillade fläskkarréskivor som marinerats i rödvin. Det är då man får plocka fram sin kreativa sida och utvecklas såklart med detta
Grilla fläskkarréskivorna några minuter på varje sida. På söndag blev det risdragning för hela slanten och grillen gick varm med både grillad batat och majskolvar samt fina biffar av fläskkarré (grisnacke eller kassler säger vi mest i Finland, men med det senare menas väl att köttet är rökt…)
Det går såklart bra att grilla direkt med. Lägg i en bunke med resterande marinad och vänd runt. Servera fläskkarrén med grillad zucchini, rödlök, tzatziki och kokt potatis
Den är toppad med god portabelloröra som jag spetsad med dijonsenap. Här recept på Ugnstekt fläskkarré i ugnsfolje, toppad med senapsdoftande portabelloröra
Låt den steka med några minuter tillsammans med svampen och vitlöken. Späd ev såsen med lite vatten. Servera med kokt potatis, kokta morötter och ev en sallad
painriche fylld med en rejält stor grillad, BBQ-kryddad fläskkarréskiva, sallad, tomat och majonnäs. Den i sig söta pumpan smakar väldigt bra med chili och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.