Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Ofta är det både örter och vitlök i oljan som är jättegod att smaksätta såsen med. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Krämig fläskfilégrytamed hasselbackspotatis. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.