Hej hopp. Hoppas att ni alla får en härlig lördag. Idag är det familjedag som gäller här – vi har ägnat förmiddagen åt tvätt, städ och plock och nu väntar lunch på restaurang, inköp av lördagsgodis och besök i leksaksaffär
När det är extrapris så handlar alltid jag massor av den varan å slänger in i frysen. Och vi kom över ett parti fläskfilé för ett tag sedan till superbilligt kompispris
ca 500 g fläskfilé0,5 dl köttbuljong (jag tog min egen hemlagad)2-3 äpple (jag tog mina egna från äppelträdet i trädgården)1 gullök2 msk smör2 msk tomatpuré1,5-2 dl creme fraichesalt och pepparSå här gör Du
Blev så sugen på fiskburgare igen och det var ett tag sedan jag gjorde just detta. Mannerströms fiskburgarrecept ligger i grunden men jag modifierar det efter vad som finns hemma
Ikväll har vi lagat ett gammalt beprövat recept. Första gången jag bjöd min sambo på mat var det faktiskt den här rätten och han åt och åt och ÅT, har nog aldrig sett en karl äta mer på en och samma gång som då haha
Idag har jag lagat till en klassiker från 70-talet nämligen Flygande Jakob. Detta är bara en av många gratängrätter som skapades under tidsperioden i slutet av 70-talet och början av 80-talet
Satt häromdagen och bläddrade bland gamla lunchmenyer från mina år i krogsvängen. Tänkte att jag skulle hitta lite rätter som jag kunde lägga in på skolmenyn
Här kommer en lättlagad kycklinggryta gjord med en blandning av indiska och thailändska smaker. I receptet har jag med frysta wokgrönsaker men självklart kan man byta ut dessa mot färska om man föredrar det